You are currently viewing Какво да правите, за да намалите риска от разширени вени и спукани капиляри

Какво да правите, за да намалите риска от разширени вени и спукани капиляри

Проблеми с Хемороиди , разширени вени и крампи на краката се засилват през Лятото .

Ако имате оплаквания от тежест в краката в края на деня е препоръчително да се започне профилактика .

Ходенето пеша много помага , при хора с разширени вени
За да намалите риска от тези здравословни проблеми, е важно да се правят редовни почивки и физически упражнения.

Как да укрепим вените и артериите ?

Кръвоносната ни система е съставена от сложен път от вени и артерии , които биха се простирали на почти 160 000 км . Нашите артерии и вени са отговорни за транспортирането на кръв от сърцето към тъканите на тялото , като играят жизненоважна роля за цялостното ни здраве .

Разширените вени са проблем , който често остава пренебрегван , но за цежаление мнозина се сблъскват с него .
Истината е , че милиони хора по света търсят решение за здрави вени и капиляри , а начините , по които може да се повлияе на това са много .

Кои са причините , хората да имат разширени вени и капиляри ?

Възраст

Въпреки че е мит , че само по – възрастните хора развиват раширени вени , това не е така .
Много млади хора също страдат , но след 50 – годишна възраст , рискът става по – голям .

Гени

Това е напълно извън вашия контрол – ако имате анамнеза за разширени вени в семейството си , тогава рискът нараства .

Хормони

Доказано е , че промените в хормоните увеличават шансовете за развитие на разширени вени . Това важи особено при бременност или при преминаване през менопауза .

Заседнал начин на живот

Едно от най – лошите неща за вашето здраве като цяло е заседналият начин на живот , но той е особено пагубен за здравето на вените . Когато седите или стоите за дълги периоди от време , се затруднява правилният приток на кръвта към сърцето .

Затлъстяване

Наднорменото тегло в тялото ви оказва допълнителен натиск върху вените , което често води до образуването на разширени вени .

Какво да направите за здрави вени и капиляри

1 .  Когато става дума за здравословно хранене , цветът има значение . Добавете дъга от плодове и заленчуци към диетата си , за да подпомогне здравето на вените и капилярите . Тези храни са богати на биофлавоноиди – фитонутриенти , които придават на много плодове и зеленчуци техния ярък и наситен цвят – обикновено колкото по – ярка е храната , толкова по – висок е броят на биофлавоноидите .

2 .  Подправките се използват за медицински цели от хиляди години . Куркумата , подправка , често използвана в индия , може да бъде мощно противовъзпалително средство , което помага да се предотврати втвърдяването на артериите . Смята се , че лютият червен пипер стимулира кръвообращението и подпомага здравите вени и капиляри .

3 .  Диета с високо съдържание на фибри може да подобри холестерола , който е тясно свързан със здравето на вените и артериите . Изберете пълнозърнести храни пред рафинирани и заложете на плодове и зеленчуци като леки закуски вместо солен чипс или сладки бонбони .

4 . Поддържането на нивата на натрий е от съществено значение за поддържане на здравето на вените . Избягвайте преработени или вече пакетирани храни или ястия , тъй като те могат да съдържат високи нива на натрий , които карат тялото ви да работи по – усилено и може да доведе до увреждане на вените . Когато купувате консервирана или пакетирана храна , четете етикетите , за да проверите съдържанието на натрий .

5 . Водата е важна съставка в почти всяка рецепта , за да останете здрави , както и за здравите вени и капиляри . Плазмата , която представлява около половината от общия ни кръвен обем , съдържа приблизително 93 % вода . Стремете се да пиете поне 8 чаши вода на ден

6 .  И накрая , колкото и важно да е да седвате здравословна диета , богата на плодове и зеленчуци , също толкова важно е да правите правилни упражнения , за да насърчите притока на кръв , който доставя кислород и така необходимите хранителни вещества на сърцето и тялото ви .
Най – добрият начин за подпомагане на здравословното кръвообращение е чрез ходене . Това просто упражнение може да помогне и за предотвратяване на разширени и паякообразни вени .
Други опции за упражнения за здрави вени и капиляри са каране на колело , плуване или дори йога .

Редица изследвания показват че Конския кестен помага при проблеми като разширени вени и хемороиди

Конския кестен е леко отровен за някой животни с изключение на елените и дивите прасета .
Не е подходящ и за използване от човека в суров вид .
Затова той може да се приема под формата на хранителни добавки или крем .

Конския кестен се ползва от хора които търсят естествен начин да облекчат болките в краката  ,  храносмилателни проблеми , крампи на краката .
След ползите от конския кестен е да помага при проблеми като разширени вени и хемороиди .

Навик масаж на краката с крем за вени с конски кестен , ще облекчите болката и тежестта в краката .
Може да добавяте към крема и ЕМ Лимон и ЕМ Мента .
Крем за вени на Vivasan е произведен по швейцарска рецепта, за ефективно и бързо въздействие при умора и тежест в краката, разширени вени и проблеми с кръвообращението.

Ем Мента и Ем Лимон подобряват настроението и ако се добавят към крема за вени помагат за облекчение болката и тежестта в краката .
Ем Лимон укрепва съдовете , вени и капиляри .

Ако търсите естествен начин за облекчаване на болките в краката и крампите , масажа с крем за вени с конски кестен или с крем Календула ( Невен ) на Вивасан ще ви помогнат .

Нашите топ продукти при разширени вени :

Конски кестен за разширени Вени – Хранителна добавка

Крем за вени
 –  съдържа екстракт от листа на червено грозде , богато на флавоноиди , които бързо премахват умората и болките в краката , укрепват стените на съдовете , повишават тонуса им , намаляват проницаемостта на съединителна тъкан и така предпазват от развитието на разширени вени
 –  Екстрактът от див кестен повишава тонуса на венозните съдове , ускорява кръвопотока във вените , което пречи на образуването на тромбози , нормализира обмяната на веществата в тъканите и подобрява оттока на лимфа , в резултат на което отоците на краката се разнасят
 –  В крема има още масло от сладък бадем , алантоин от пшеничен зародиш и глицерин , които подхранват и омекотяват кожата я предпазват от вредни въздействия на околната среда .

Вашият коментар