You are currently viewing Серия Евкалипт за какво помага ?

Серия Евкалипт за какво помага ?

Новото масло на Вивасан идва от португалския ,вулканичен остров Мадейра . Острова се добива от долината на монахините , място защитено от ветрове и течения ,но и достатъчно влажно ,което го прави подходящо място за развитие на евкалиптовите храсти и дървета .Мястото и почвата където се отглеждат е важна за ефективността после на етеричното масло . За направата на маслото се използват само младите листенца – до 2 годишни ,защото дават на доброто масло . Те се берат на ръка , а клонките се измиват с вода и се дестилират .

Плантациите с евкалиптови дървета са собственост на местен фермер , който произвеждал само по 1 – 2 литра масло за собствени нужди . Проучване на Вивасан обаче установява , че това масло е с изключителни показатели – с над 80 % съдържание на цинеол . Този процент се постига при другите видове евкалиптови дървета само след повторна дестилация или ако се добави цинеол . Но маслото от остров Мадейра достига тези нива при първа ,при това много щадяща дестилация .
Компанията Вивасан предлага да започне по – широко производство и реално е единствената , която добива това уникално масло .

Маслото от рода eukalyptus globulus и маслото от евкалипт от остров Мадейра имат както сходни , така и различни качества , но ползите , които носят за здравето са много .

Етеричното масло Евкалипт е ефикасно при респираторни проблеми , ОВИ , грип . Отличава се със силни дезинфекциращи свойства – може да се дифузира , да се вдишва с инхалер , да се накапе на шал или някакви дрехи и да вдишвате през целия ден .

Според проучване за маслото от евкалипт в концентрация само от 2 % във въздуха може да унищожи до 70 % от стафилококите .

Маслото от евкалипт е помощник и при синуити – отпушва , помага да се втечни слузта и облекчава спазмите при хрема и синусна инфекция .

Може да се ползва при астма – подобрява дишането , при болки в гърлото , при ушни инфекции – може да се разтрие областта на шията или областта около ушите или да се сложи разтворено в базово масло с тампон в ушите .

Маслото от евкалипт е чудесно е при сезонни алергии – полени , запушвания , носово дишане поради алергии .

Основните компонентно в маслото – евкалиптол и цинеол имат противовъзспалително , но и имуномодулиращо действие , затова е подходящо при сезонни неразположения .

Доказано е че маслото от евкалипт повлиява болката и възпалението , не само при локално нанасяне , но и само при вдишване .

ЕМ Евкалипт работи при висока температура , при респираторна или друга инфекция .
Д-р Карабелова сътрудник на Вивасан съветва при температура да се разтрие тялото при лакътните , коленните гънки и подмишница .

Етеричното масло има регенеративни свойства – подобно на лавандула , чаено дърво заздравява кожата при повърхностни наранявания , изгаряния .

Освен това , то е ефективно е при въшки , комари , има противогъбично действие – конкурент на чаеното дърво . Чудесно е при защита срещу гъбични инфекции .

В емоционален план маслото помага възстановяването след преживян стрес , след боледуване , подобрява концентрацията , насищането на кръвта с кислород , прекрасно е за мозъка .

Маслото на Вивасан от остров Мадейра има по – лек и не толкова натрапчиви миризма , но подобрено на обикновения евкалипт се отличава с антивирусно , антибактериално и противовъзспалително действие . Чудесно е като болкоуспокояващо средство , повишава концентрацията , освежава и ободрява .

Доказано е . че помага при диабет , като може да правят разтривки .

Какви други продукти предлага фирма Вивасан

Масажно масло

Евкалиптовото масажно масло с ментол и евкалипт от Мадейра има освежаващ и особено стимулираш ефект върху кожата . Понася се много добре и оставя кожата мека и свежа . Ментолът освежава и облекчава напрежението – идеална предпоставка за масаж . Чудесно е при малки капиляри вени . Ефективно е при цеулит за масаж на засегнатите участъци .
Добавете карамфил , индрише или портокалово масло за по – голяма ефективност .

Крем за тяло

Лосионът за тяло с евкалипт е направен от 100 % чисто евкалиптово масло от Мадейра . Лосионът за тяло с евкалипт е антисептичен ,антибактериален и ободряващ . Помага при настинки . Подходящ и като лосион за тяло поради антисептичния си ефект . лосионът за тяло с евкалипт е освежаващ и остава кожата невероятно мека .

Крем – дезодорант

Крем – дезодорант Eucalyptus с освежаващ аромат на прохладен евкалипт от Мадейра и ментол . Освежаващо и подхранващо както за мъже , така и за жени .
НЕ съдържа аломиниеви съединения . Подходящ за чувствителни подмишници .

Тонизиращ крем евкалипт мадейра

Енергизиращ крем за лице с натурални растителни екстракти и евкалиптово масло от Мадейра възвръща блясъка на уморената кожа . Богат на стимулиращи и ободряващи активни съставки , нивото на кислород в клетките може да се повиши .Тенът ви изглежда розов и свеж , а кожата мека .

Афтър шейф

Охлаждащ гел за след бръснене с евкалипт помага при зачервяване и раздразнение след бръснене и почистване . Успокоява кожата . В същото време възстановява еластичността и влагата на кожата и намалява фините линии ,причинени от сухата . Евкалиптовото масло от Мадейра прави кожата успокоена и освежена .

Вашият коментар