You are currently viewing На какво мирише Коледа

На какво мирише Коледа

Кой Аромат свързваш с Коледа ?

Най – хубавият коледен аромат в дома е натуралния .
Голяма роля в празничната атмосфера имат ароматите .

Днес ще ти споделя 5 аромата напомнящи за Коледа ?

Канелата е основният мирис на Коледа . Може да я срещнем и в украсата – от канелени пръчици , което е доста актуално в Западна Европа , например , дори и да не е много познато у нас . Срещаме я и в сладки , баница .

Бор или елха
Миризмата на борче или елхичка е най – приятната , особено непосредствено около Коледните празници . В последните години с еко тенденциите използването на изкуствени елхи доминира и все пак , ако държите на този аромат у дома – купете си елхичка в саксия или просто няколко клонки бор поставете у дома . Може за украса да си съберете красиви шишарки , нападали из гората и с тях да накичите елхата си .
Може да ползвате в аромадифузер Ем Сребърна ела или Шинрин Йоку който са с Аромати на свежи елхови и борови клонки и те карат да се Чувстваш , че си в средата на снежна гора , от която извира спокойствие .

Портокала е най – популярен аромат които свързваме с коледните празници . Може би защото е зима и организмът има нужда от витамин C , а може би защото са свежи и много ароматни – цитрусите неизменно присъстват на всяка коледна трапеза .

Карамфилът също е сред ароматите , навяващи Коледа . Най – вече популярен покрай коледните меденки , друга негова интересна форма на употреба е в комбинацията с портокал в истински парфюм – украса за дома .

Ванилията е най – масово популярният вкус . Често войната за най – обичан се води между ванилия и шоколад . Всъщност защитниците на шоколада биха казали , че Коледа има повече вкус на шоколад , отколкото на ванилия . Но все пак – в случая говорим за мирис. Ванилия на пръчици отново става и за украса и за приятно ароматизиране на домa .

Лесен навик да повлияем на настроето са хубавите Ароматите

Ползване на етерични масла в къщи е полезно и здравословно но ако са с сертификат за качество .

Защо е важно когато избираме Етерични масла те да са качествени и с ясен произход . Дори и ако ще се ползва само в аромадифузер за дишане

Защото да дишаш едно масло е по опасно и от това да го приемаш вътрешно .
Защото когато тръгнеш да пиеш етеричното масло ако не е качествено стомаха може да го разпознае като отрова и може да го повърнеш , но ако го вдишаш то попада директно в белите дробове които са силно кръвоснабдени и всичко отива директно в кръвта , която се разнася по цялото тяло .

Бъди здрав и отговорен към себе си .

Вашият коментар