You are currently viewing Нарушаваме ли нервната система ,стоейки с часове пред компютъра

Нарушаваме ли нервната система ,стоейки с часове пред компютъра

В днешния свят, работата пред компютър стана неизбежна част от ежедневието ни.
Докато технологията ни предоставя много предимства, трябва да сме внимателни към въздействието й върху нашето здраве, особено върху нервната ни система. Продължителното стоене пред компютър може да наруши нервната система и да доведе до някои негативни последствия.

Напрежение и стрес: Дългите периоди на седене пред компютър може да доведат до натрупване на напрежение и стрес в нервната система.
С постоянното фокусиране върху екрана и натоварване на мозъка ни, често се усеща умора, раздразнение и нервност.

Физическо напрежение: Неправилната стойка по време на работа пред компютъра може да причини физическо напрежение, което също оказва влияние върху нервната система. Болки в гърба, шията и раменете са често срещани проблеми при работещите дълго време пред компютър.

Прекомерна експозиция на синя светлина: Екраните на компютрите излъчват синя светлина, която може да допринесе за нарушаване на съня.
Това може да навреди на функционирането на нервната система и да ни доведе до постоянно чувство на умора и лошо настроение.

Необходими промени , които ще ни помогнат да се справим със стреса и физическите затруднения, предизвикани от продължителното седене:

Правете редовни почивки: Заделяйте време за кратки почивки през работния ден.
Използвайте тези моменти, за да станете от бюрото и разтегнете тялото си. Дори няколко минути на всеки час могат значително да намалят стреса и физическите проблеми.

Ергономичност на работното място: Настройте височината на стола и монитора си, така че да поддържат правилната постура и да намалят напрежението върху гърба, шията и очите.
Вивасан Има смес от етерични масла Blue Rlief които помагат за намаляване на болката в гърба и шията , а Сироп Черна Боровинка Витал и Червена Боровинка които помагат за напрежението в очите .

Въведете методи  като медитация, дълбоко дишане или ползване на Етерични масла .
Те могат да помогнат да се успокоите и се справите по-добре с емоционалния стрес.

Един много приятен и полезен начин за прилагане на Етеричните масла за Преодолейте стреса след дълъг работен ден е ваничка за крака с етерични масла!

Какви са ползите от такава релаксация?

Отпускане на мускулите: Топлата вода, етеричните масла и морската сол ще помогнат на мускулите на краката да се отпуснат и да се намали напрежението в цялото тяло.

Подобряване на кръвообращението: Топлата вода, етеричните масла и масажът на краката по време на ваничката стимулират кръвообращението в тялото, което може да помогне да се намали болката в краката и да се ускори възстановяването на тялото.

Успокояване на нервната система: Има етерични масла, които имат успокояващ ефект Лавандула , Портокал , Индрише , Тамян и др върху нервната система, което помага да се намали стресът и тревожността.

Извеждане на токсините: Някои етерични масла помагат да се изведат токсините от организма, което може да бъде особено полезно за хора, които седят по-продължително време и страдат от отоци в краката.

Как да направим ваничка за крака:
Използвайте 5-6 капки етерично масло (например лавандула, портокал или евкалипт) върху морска сол или 50 мл мляко. Сипете топла вода и оставете краката си да се потопят във ваничката около 10 минути, докато водата изстине.

Създайте си лесен навик вечер, който ще ви помогне да намалите стреса и напрежението след дълъг и напрегнат ден.
Така ще се почувствате по-релаксирани и свежи за нови предизвикателства следващия ден!

Със започване на тези прости , приятни и лесни навици , можем да намалим вредните последствия от дългото седене на работното място и да се справим по-добре със стреса, който може да се натрупа.
Важно е да помним, че здравето ни е приоритет, и че е възможно да се грижим за него .

Вашият коментар