You are currently viewing Природни Решение при хрема и запушен нос

Природни Решение при хрема и запушен нос

  Природни Решение при хрема и запушен нос

  Какво причинява хремата ?

  Течащия и запушен нос , липса на обоняние , стичащи се назад секрет . Това са част от “екстрите “ които съпътстват по – хладното време или пък е знак за започваща настинка .

  В статията ще ви споделя как да намалите физическото неудобства , причинени от хремата и как да се справите с нея без да се налага да ползвате спрей за нос на базата на кортикостероиди или съставки които могат да увредят лигавицата .

  Има 4 често срещани причини за хрема .

  Настинка , Алергии , Хормонални промени и студен въздух .

  За щастие в повечето случаи течащият нос е проблем с който можем да се справим без да прибягваме до силни капки или лекарства .

  Какво да правите когато имате хрема ,

  1 . Балсам от Алпийски билки на Вивасан е универсален балсам съдържа етерични масла и има успокояващо , дезинфекциращо действие .Балсам 33 билки се нанася върху и в носа като бавно освобождава аромат и помага за отпушване и успокояване на хремата .Неговото действие се дължи на симбиозата на етерични масла от 33 билки , комбинирани с масло от шеа и рациново масло .

  Балсама от Алпийски билки при простуда е задължителна част от всяка домашна аптечка и е идеално средство за първа помощ при кашлица , симптоми на грип , ангина , главоболие , болки в ушите .

  2 . Пийте много течности – хидратацията гарантира , че слузта в синусите се разрежда до течаща консистенция и лесно ще бъдат изхвърлени . Избягвайте напитки , които дехидратират – кафе и алкохол .

  3 . Спрей за нос и гърло с етерични масла на Вивасан които има антибактериални , антивирусни и противо възпалителни свойства спреят осигурява ефективна защита срещу различни вируси и бактерии в гърлото и носа .
Рискът от грип и вирусни инфекции е голям навсякъде , където има струпване на повече хора . Грипните и вирусите навлизат в тялото през устата или носа и след около 4 – 6 часа проникват в клетките . Вирусния товар ( броят на вирусите , попаднали в тялото ) определя колко тежък ще бъде ходът на заболяването , причинено от тези инфекция . Разработения от Вивасан Спрей за уста и нос е ефективен продукт , който задържа инфекцията на мястото на попадане .

  Той съдържа специално селектирана композиция от 100 % натурални етерични масла от портокал , сладка мента , лавандула , карамфил , лимон , цитрусови плодове , мащерка , мастика , чаено дърво , манука , канука , мента и екстракт от семена на грейпфрут . Спреят помага за свободното дишане и здрава имунна система . Силно се препоръчва при грипни вируси и като цяло при повишени бактериални замърсявания .

  4 . Парна баня – доказано е че вдишването на гореща пара помага за облекчаване на симптомите на хремата . През 2015 г проучване на хора с обикновена настинка доказва , че вдишването на пари намалява времето за възстановяване на заболяването .

  Загрейте чиста вода в съд на печката ,добавете Етерични масла или сухи билки от евкалипт , манта , ела , розмарин , градински чай , чаено дърво или мащерка .

  5 . Крем Мащерка на Вивасан той бързо облекчава хремата . Крема е профилактично средство , произведено по древна швейцарска рецепта на базата на натурални етерични масла от мащерка , евкалиптови листа , дълголистен бор , листа от розмарин , кори на лимон , цветове на лайка , камфор и глицеринова соя . Крема оказва ефективно и бързо въздействие при възпалителни процеси , простудни и инфекциозни заболявания , при отслабен имунитет . Особено ефективен е при хрема , бронхит , грип , спастичен бронхит и чести простуди .

  6 . Овлажнител / дифузер

  Използването на дифузер с етерични масла помага за отваряне на носните и дихателни пътища , прави въздуха в стаята по – лек и чист за дишане .
Етеричните масла които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на запушен нос . Такива са мента , евкалипт , риган и розмарин .

  Освен в дифузер етеричните масла могат да се смесят с базово масло Жожоба и да се прави масаж в зоната на носа и челото по 2 – 3 пъти на ден

Вашият коментар