You are currently viewing Пада ми косата през пролетта .

Пада ми косата през пролетта .

Често пролетта е сезон в които косата ни пада повече .
Тогава се сещаме че трябва да се погрижим за нея .

Здравия човек се познава по здравата коса .
Косата е доказателство за цялостното състояние на човек .
И подобно на всяка друга част на тялото , косата се нуждае от разнообразни хранителни вещества , за да бъде лъскава и здрава .

Най – важното условие за запазване здравето и красотата на косата е здравословния начин на живот.
На първо място трябва да имаме здрав организъм с добро кръвообращение.
Известно е, че проблемите с косата могат да бъдат предизвикани не само от външно неблагоприятно влияние, но и при нарушение на някои вътрешни процеси в организма при недостиг на необходимите витамини и микроелементи.

Ето и няколко основни съвета за здрава и силна коса:
Правилен хранителен режим

Косопадът е проблем на много хора от всички възрастови групи.
А храната , която консумираме влияе на здравата и силна коса .
Чрез нея се доставят необходимите витамини , минерали и протеини , необходими на организма.
Някои храни подпомагат растежа на косата и намаляват косопада.

Храни, които могат да помогнат за спиране на косопада и да засилят растежа на косата

Тъй като косата е съставена от кератин /вид протеин/, особено полезни са бобовите култури, фасулът, лещата, соята и соевите продукти, които съдържат много протеини, изофлавони, силиций, важни мастни киселини и витамини.
В пресните и сушени плодове също има витамини А, В и С и минерали, които са отлично средство против косопад и подпомагат растежа и цялостната жизненост на косата. Зелените листни зеленчуци и ядките са пълни с фибри, фолиева киселина /В 9/, витамин С, желязо, цинк, калий и омега-3 мастни киселини.
Важни храни са млякото и млечните продукти, тъй като стимулират растежа на косата и забавят косопада, а яйцата съдържат биотин, който помага за укрепването на косата и фоликулите й. Морските дарове са сред храните, богати на цинк и помагат за удължаването и заздравяването на косъма, което води до растеж на косата.
Затова, наред с ежедневната грижа за косата, е необходимо и обогатяване на организма с нужните за растежа на косата вещества.
За по-ефективно и бързо възстановяване на нормалната структура на косата и премахване на косопада, се препоръчва едновременно приемане на хранителни добавки, които възстановяват нарушената обмяна на веществата в организма, попълват дефицита от витамини, минерали, незаменими мастни киселини, повишават местния имунитет, понижават риска от алергии и други. Към тези хранителни добавки се отнасят Капсули за растеж на косата и срещу засилен косопад Миглиорин.

Кои са витамините и добавките , които са важни за растежа на косата ?

1.Витамин А

Всички клетки се нуждаят от витамин А за растежа .
Това включва и косата .
Витамин А помага на кожните жлези да образуват на така наречен себум .
Той овлажнява скалпа и е фактор за поддържането на здрава коса .

2. Витамини от В група

Един от най – известните витамини за растежа ма косата е В – витамините .
Като цяло В – витамините помагат за образуването на червени кръвни клетки , които пренасят кислорода и хранителни вещества към скалпа и космените фоликули – процеси които са важни за растежа на косата .

3. Витамин С

Увреждането на свободните радикали може да спре растежа на косата и да я направи по – суха и безжизнена .
Витамин С е мощен антиоксидант , който помага да се предпазим от свободните радикали .
Тялото има нужда от витамин С , за да създаде протеин , известен като колаген – важна част от структурата на косата .
Витамин С помага и за усвояването на желязо – а желязото е необходим минерал за растежа на косата .

4. Витамин Д

Ниските нива на витамин Д се свързват с косопада .
Изследвания показват че витамин Д може да помогне за създаването на нови фоликули – където може да расте нова коса .

5. Витамин Е

Витамин Е подобно на витамин С и Е е антиоксидант , който може да предотврати оксидантен стрес .
В проучвания на хора с косопад , растежа на косата им е нараснал с 34,5 % след приема на витамин Е в продължение на 8 месеца .

Фирма Вивасан предлага хранителна добавка Миглиорин Трикокс – редовния и прием спомага за укрепване корените на косата и кожата на главата , възстановява луковицата на косъма , стимулира растежа на косата , спомага за предотвратяването на косопад .

Има и много козметични продукти, които действат в различни насоки за по-красива коса.
Подбирайте внимателно козметиката, която използвате.
Избягвайте продукти със съмнителен произход и неясни съставки.
Важно е те да са такива, които са подходящи за нашата коса.
Препоръчително е използването на балсами и специални шампоани.
Но при силно увредени коси / UV лъчи, често изсветляване и боядисване, термично и химично въздействие/, това не е достатъчно.
В този случай е необходимо допълнително прилагане на възстановителни маски за коса.
Те с времето не само напълно възстановяват структурата на косъма, но и осигуряват защита от агресивните въздействия на изсветляващите, химичните средства и UV лъчите. При постоянното използване на маските косата винаги изглежда здрава и жизнена.

Серията за грижa за косата Сано Тинт / Миглиорин, която вече е завоювала огромна популярност на европейския пазар с използването на билки и натуралната козметика е представена с три категории продукти: Шампоани, Средства за грижи за косата, Растителна боя за коса.

Шампоаните СаноТинт са ново поколение шампоани, съобразени със съвременния начин на живот, екологичните натоварвания, състоянието на околната среда.
Структурната формула на шампоаните е съставена индивидуално за всеки тип коса и се базира на ценни растителни и биологични съставки и витамини, които ефективно се грижат за здравето и красотата на Вашата коса:

. Екстракти: просо, хмел, розмарин, коприва, хвощ, маруля, живовляк, жълт кантарион, хамамелис, артишок, лайка, репей, глухарче, див кестен, див мак, лавандула, трендафил, алтея, гръцки сминдух, горски слез.

. Ценни масла: соя, пшеничен зародиш, жожоба, билоба.

. Витамини: пантенол, биотин, калциев пантотенат.

. Протеини: копринен протеин, хидролизиран пшеничен протеин.

. Биологично активни вещества: прополис, хидролизиран кератин, Л-цистин, Л-метионин, цинков пиритион.

Редовното използване на балсам осигурява ефективни грижи за косата и защита от агресивното влияние на неблагоприятните фактори на околната среда, намалява екологичното натоварване, гарантира възстановяването на структурата на косата, която придобива здрав външен вид, изглежда жизнена, лесно се разресва и оформя в прическа.
Наред с традиционният балсам, използван след измиване за всички типове коса, в серията за грижа за косата е включена и Копринена маска, разработена специално за силно увредена коса.
Благодарение на ценните си компоненти маската напълно възстановява разрушената структура на косата, а на нормалната коса дава ефикасна защита от агресивните външни въздействия. При увредена структура се препоръчва Масло за подобряване структурата на косата, което е изключително полезно за цялата дължина на косата като и придава здрав вид.
При косопад и лош растеж на косата се препоръчва ползването на Ампули за коса и Лосион против косопад, които активно подхранват корените на косата и кожата на главата, укрепват косъма и възстановяват структурата му отвътре и подпомагат растежа на здравата коса.
Ампулите за коса са предназначени за интензивна грижа при състояния, свързани с увреждане и косопад, кожен сърбеж, образуване на пърхот, развитие на себорея, отрицателно въздействие на боядисващи и изсветляващи косата средства.
Това е ефективно средство за външна обработка на косата, способстващо подобряване на снабдяването на луковиците на косъма с кислород, витамини, минерали и тяхното съживяване, укрепване и растеж на косата.
Най-важен компонент е екстрактът от просо, в който се намира голямо количество силициева киселина, необходима за формиране на косата. Тя осигурява процесите на реструктуриране и укрепване на косата. Просото е богато на аминокиселини, витамини (А, В1, В5, РР, пантотенова киселина), минерали (P, Mg, F, Mn, Si), които имат основна роля в поддържане на обменните процеси в кожата и космената луковица.
Важни компоненти на ампулите са провитамин и витамин В5 (пантенол, калциев пантотенат) и биотин.
Пантенолът и калциевият пантотенат регулират кожната обмяна, оказват противовъзпалително действие, съдействат за отстраняване дефектите на кожата и косата. Подобряват кръвообращението в кожата, осигуряват хидратацията, подобряват качеството на косата, придавайки й пищност.
Биотинът отстранява сухотата на кожата, лющенето и образуването на пърхот, укрепва косата, не допуска косопад и разцепване на косъма, подобрява растежа, притежава активно противосеборейно действие.
Разумното съчетаване на всички тези средства позволява да поддържате здравето и красотата на Вашата коса.

Вашият коментар