You are currently viewing Лавандулата подхранва и възстановява кожата .

Лавандулата подхранва и възстановява кожата .

Лавандулата може да се ползва както за мазна , така и за суха кожа .
Ако имате пъпки , бръчки , тъмни петна или екземи – Лавандуловото масло е едно от най доброто което може да добавите към грижата за кожата , за да се подобри състоянието на кожата

Като едно от най – добрите и универсални Етерични масла , Лавандулата успокоява , подхранва , възстановява , лекува ,възстановява колагена на кожата . Неговата малка молекулярна структура му помага да проникне дълбоко в кожата , това помага на кожата да се възстанови от вътре на вън .

За какво да ползваме Етерично масло Лавандула за кожата ?

1. Когато имаме акне и мазна кожа

Използването на маслото от Лавандула и продукти с масло от Лавандула за мазна кожа и склона към петна кожа , може да стане истински спасител за хора с тези проблеми . Редовната употреба помага за изчистване на пъпките и предотвратява появата им .

Много хора с проблемна кожа се опитват да се отърват от излишното омазняване , като използват силни продукти , но това изсушава кожата и за да компенсира кожата ,тя произвежда още себум , което води до запушване на порите

Етеричното масло от Лавандула помага като регулира производството на масло в кожата и по този начин поддържа добре балансираната бариера , така че кожата да остане овлажнена и да не изсъхне .
Маслото от Лавандула е способно да убие бактерите , които проникват в порите , както и да успокои възпалението , затова е идеално естествено решение за предпазване от пъпки .

Предимство на Лавандулата е че е некомедогенна , така не запушва порите , което я прави чудесен избор за мазна кожа , склонна към акне

2.Успокоява сухата кожа и екзема

Ако имате суха , напукана кожа или сърбеж , причинен от екзема е време да добавите Масло от Лавандула към ежедневието . Продуктите с етерични масло от Лавандула могат дори да помогнат за успокояване на болки и сърбеж от ухапване от комар и насекомо .
Защото Етеричното масло от Лавандула регулира и балансира влагата , реално я предпазва от изсушаване . Кожата се нуждае от естествени масла , за да остане добре овлажнена и здрава, мека и гладка .

Маслото от Лавандула има антибактериални и противогъбични свойства , това го прави ефективно средство , което ускорява заздравяването на кожата и облекчава сърбежа при екзема .

3. Помага при хиперпигментация и при белези

Етеричното масло от Лавандула има изключителни противовъзпалителни свойства . Това помага за лечение на белези от акне и старчески петна , успокоява и насърчава изсветляването на кожата . Мощните му антиоксидантни сили също помагат за възстановяване на кожата , увредена от белези или хиперпигментация .

Хиперпигментациите се причиняват от повишаване на меланина – естествения пигмент , който придава цвета на кожата , косата и очите ни . Фактори могат да причинят повишаване на производството на меланин са излагане на слънце , хормонални промени , възраст и травма или възпаление на кожата или комбинация от всичко .

Белезите от акне са различни от тези , причинени от порязвания и рани . Причина от възпаление което , което прониква дълбоко в кожата след възпалителната хиперпигментация остават червени или тъмни петна . Лавандулата е едно от най – добрите етерични масла за лечение на белези от акне и всякакви други , защото като потиска възпалението и ускорява регенеративния процес на кожата , това помага за възстановяването на колагена и еластена . Най – добре е да се ползва в началото на лечението на белези .

5. Успокоява кожата при зачервяване , псориазис и розацея

Лавандулата е етерично масло номер 1 когато става дума за лечение на кожни проблеми , изгаряния и порязване . Със своите противовъзпалителни , противогъбични , антимикробни ползи , етеричното масло от Лавандула може да помогне за намаляване на зачервяването , успокоява кожата и бързо заздравява малки порязвания и ожулване като и всякакви обриви .

Маслото от Лавандула помага и за намаляване на стреса , който може да предизвика огнища на псориазис и насърчава нов растеж на кожата в засегнатите области .

От векове се използва етеричното масло от лавандула за почистване на рани , лечение на изгаряния и други кожни наранявания .

За максимално удобство и за да получите описаните резултати използвайте висококачествени продукти с истинско 100 % чисто етерично масло .

Продуктите на фирма вивасан с тази ароматна билка са изцяло с растителен състав , разработени прецизно с дерматолози и учени .

Вашият коментар